Search

Onze Visie

De Borgh is een openbare basisschool die kinderen de ruimte geeft om te ontdekken wie zij zijn, waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt. Welbevinden is daarbij de basis. Wij bieden ieder kind de veiligheid die het nodig heeft om zichzelf te laten zien en zorgen ervoor dat het zich gezien en gewaardeerd weet. Kinderen die zich veilig, gezien en gewaardeerd weten, ontwikkelen het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om te leren en te groeien.

Ieder kind leert bij ons op school zo goed mogelijk lezen, schrijven en rekenen. Wij houden daarbij rekening met de verschillen tussen leerlingen in snelheid, leervermogen, aanpak en interesse. Wij dagen de kinderen daarnaast uit om hun creativiteit te ontwikkelen.

Kunstzinnige vakken en muziek spelen daarbij een rol, maar creativiteit is ook het vinden van een vernieuwende oplossing of het maken van een eigenzinnig ontwerp. Wij geven de kinderen de ruimte om hun fantasie in te zetten en prikkelen ze om de gebaande paden te verlaten. Ook dit helpt hen om hun eigen unieke kracht te ontdekken en hun eigen weg te vinden.

Verbinding speelt een belangrijke rol in ons onderwijs. Wij willen ieder kind de kans geven om zich met hun eigen kern, de mensen om zich heen en de wereld te verbinden. Die wereld wordt groter naarmate kinderen ouder worden. We bieden ze de ruimte die ze nodig hebben om de wereld op hun eigen manier te ontdekken. Verbinding betekent voor ons ook dat kinderen zich verbinden met een doel, weten waar hun inzet toe leidt. Het betekent bovendien dat ieder kind zich verbindt met het eigen ontwikkelingsproces endaar ‘eigenaar’ van is.Alle kinderen zijn verschillend. Wij hebben daar oog voor en houden er rekening mee. Omdat het verschil duidelijk maakt waarin de unieke kracht van dit ene kind zit. Wij dagen het uit om die kracht te laten groeien. En geven alle kinderen de ruimte die zij nodig hebben om te worden wie zij zijn.